Getal van de dag: 55

Getal van de dag: 55

09-08-2012 15:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag: 55. Oftewel het percentage Nederlandse huishoudens dat groene stroom afneemt. Is een tipping point nabij?

Goed nieuws, maar toch zijn Sible Schöne, directeur van de klimaatcampagne HIER, en Peer de Rijk, directeur van Wise, kritisch. In een column op Trouw schrijven zij dat slechts 10 procent van  de groene stroom daadwerkelijk hier in Nederland wordt opgewekt. De rest wordt gecompenseerd met certificaten die garanderen dat in het buitenland die hernieuwbare energie wel degelijk is opgewekt.

Het probleem? Echt duurzamer wordt de Nederlandse energievoorziening hierdoor niet en vooral certificaten die uit Noorwegen komen zijn gebakken lucht. Dat is gelukkig een uitzondering: het systeem met de certificaten zit door de bank genomen goed in elkaar.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen