ABN AMRO volledig over op windenergie Eneco

ABN AMRO volledig over op windenergie Eneco

14-01-2015 10:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

ABN AMRO stapt voor zijn kantoren en datacenters volledig over op hernieuwbare stroom van Eneco. Ook de verwarming zal deels op groengas gaan draaien.

In totaal verbruikt ABN AMRO 115 miljoen kilowattuur per jaar. In het contract met Eneco is de bank overeengekomen dit totale stroomverbruik met windenergie te dekken.

Voor de gasvoorziening is de overeenkomst minder ambitieus. De bank stapt voor een niet met name genoemd percentage over op groengas uit Nederlandse biogasprojecten.

Spoorwegen

Afgelopen jaar maakte de NS samen met andere treinvervoerders bekend dat alle treinen op windstroom van Eneco gaan rijden. In deze deal ging het om 1.400 miljoen kilowattuur. Ook Google kwam vorig jaar met Eneco overeen tien jaar lang windstroom af te nemen voor een nieuw datacentrum in de Eemshaven.

Bron: Eneco | Foto: Alix Guillard, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen