MUD Jeans pakt winst Investment Ready

MUD Jeans pakt winst Investment Ready

17-01-2015 10:01 | Door: Thijs ten Brinck

Het Investment Ready Program stoomt ondernemers klaar om impact te maken. Het modelabel Mud Jeans haalde een investering van € 50.000 binnen.

Mud Jeans kreeg al voor het aan het Investment Ready traject begon, internationaal aandacht met zijn Lease a Jeans concept. De klant betaalt voor het gebruik en niet voor het eigendom van een spijkerbroek. Aan het eind van de levensduur neemt Mud Jeans de broeken van bio-katoen weer in, om er nieuwe kleding van te maken.

Strategie

Ondanks het succes van die campagne heeft Mud Jeans zijn strategie flink aangescherpt. "We hebben met Mud Jeans binnen het Investment Ready programma een enorme ontwikkeling doorgemaakt," zei Bert van Son, directeur van Mud Jeans, nadat zijn kledinglabel was uitgeroepen tot winnaar.

De belangrijkste maar ook moeilijkste beslissing was om het Lease a Jeans concept aan te passen. Van Son: "Met ons Cotton Lease-concept houden we de grondstoffen ook in de kringloop. We bieden klanten, als ze een versleten Mud Jeans inleveren, € 30 korting op een nieuwe jeans."

Mud Jeans heeft grote groeiplannen. Het bedrijf zet het gewonnen investeringsgeld in om door te dringen tot de kledingretailkanalen.

Competitie

Aan het Investment Ready traject deden, naast winnaar Mud Jeans, nog negen bedrijven mee. Tijdens de bijeenkomst in de Impact Hub Amsterdam gaven alle deelnemers een korte pitch.

Onder andere Giaura, dat ESA-ruimtevaarttechnologie inzet om CO2 uit de lucht te winnen,  Zzzoof dat met duurzaam transport een supersnelle bezorgdienst heeft opgezet en de overstromingsbestendige, drijvende woningen van Flexbase pakten hier het podium.

Demoday

Bij de pitch-ronde maakten de deelnemers onderling de winnaar uit. Ondanks het aan de winst verbonden bedrag, was het vooral een opwarmsessie voor de Investment Ready Demoday. Die zal plaatsvinden op 20 februari.

Alle feedback van deze ronde nemen de pitchers mee naar hun presentatie in februari. Voor een zaal vol informele investeerders en intermediairs krijgen de tien ondernemers daar nogmaals de kans om hun propositie stevig neer te zetten.

Dan ligt er mogelijk een veelvoud van de € 50.000 in het verschiet. Rural Spark, winnaar van de eerste editie ging vorig jaar met een investering van € 350.000 naar huis. Geïnteresseerde investeerders kunnen zich nog aanmelden om de demoday op 20 februari bij te wonen.

Investment Ready

Investment Ready is een wereldwijd programma dat is ingericht op cleantechstart-ups en meer ervaren 'groene' bedrijven met een groeiambitie. Het programma stoomt ondernemers klaar om investeerders aan te trekken, groeiambities te verwezenlijken en op een winstgevende manier een impact te maken op duurzaamheid.

In het vier maanden durende traject ontvangen de deelnemers ondersteuning van een mentor, experts uit het bedrijfsleven en presentatietrainers. Daarnaast scherpen zij ook elkaars businessplannen aan.

Impact Hub Amsterdam organiseert het Nederlandse Investment Ready Program dit jaar voor de tweede keer, samen met partners Hivos en Stichting Doen.

Bekijk een filmpje over Investment Ready.

Investment Ready Program 2014 from Impact Hub Amsterdam on Vimeo.

 

Foto's: Investment Ready

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen