Getal van de dag: 21

Getal van de dag: 21

10-08-2012 14:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag: 21, oftewel de capaciteit aan zonne-energie in gigawatt die China in 2015 hoopt te behalen.

De Chinese overheid heeft aangekondigd haar doelstelling voor zonne-energiecapaciteit met 40 procent te verhogen naar 21 gigawatt in 2015. De aankondiging kwam na de succesvolle stimuleringsmaatregelen van de overheid en de gedaalde kosten voor zonne-energietechnologie.

Dit is de tweede keer dat China de doelstelling heeft aangepast: in het laatste vijfjarenplan was de doelstelling al opgeschroefd van 5 naar 15 gigawatt.

Wind- en waterkrachtenergie

Daarnaast zijn er doelstellingen om in 2015 voor 100 gigawatt aan windenergie en voor 290 gigawatt aan waterkrachtenergie te produceren. Op deze manier wil China haar positie als grootste hernieuwbare energiemarkt veiligstellen.

Boost

De overheid hoopt met de maatregel een boost te geven aan de Chinese zonne-energiebedrijven, die momenteel het risico lopen op hogere importtarieven op belangrijk markten zoals de VS en de EU.

Bron: businessGreen

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen