Vier Nederlandse multinationals leidend in duurzaamheid

Vier Nederlandse multinationals leidend in duurzaamheid

20-01-2015 11:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In het jaarlijkse onderzoek van vermogensbeheerder RobecoSAM over de duurzaamheidsprestaties van ’s werelds grootste bedrijven komen AkzoNobel, ING, Air France-KLM en Unilever als beste uit de bus.

De multinationals zijn door vermogensbeheerder uitgeroepen tot ‘Industry Leader’ en daarmee in de betreffende sectoren volgens RobecoSAM wereldwijd toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. De Nederlandse bedrijven prolongeren daarmee hun scores uit 2013 en 2014.

RobecoSAM nodigde voor zijn Sustainability Yearbook ruim 3000 grote beursgenoteerde bedrijven uit om mee te werken aan het onderzoek. De deelnemende partijen zijn ondervraagd over de bedrijfsvoering en de omgang met uiteenlopende duurzaamheidsaspecten. Op basis van de resultaten stelde de vermogensbeheerder een ranglijst op per sector. Bekijk hier de 59 sectorleiders per industrie.

Bedrijven die duurzaamheid zwaar laten meewegen in de bedrijfsvoering en het investeringsbeleid zijn volgens RobecoSAM op lange termijn succesvoller. Institutionele beleggers gebruiken dit onderzoek bij het samenstellen van beleggingsportfolio’s.

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Fondsnieuws, RobecoSAM | Foto: Wilco Schippers, via Flickr

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen