Getal van de dag: 12,4

13-08-2012 13:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Het duurzame getal van de dag: 12,4, oftewel het percentage van de Europese energievoorziening dat duurzaam wordt opgewekt.

Dit blijkt uit onderzoek van de Europese commissie. Het aandeel duurzame energie ligt in Nederland met 3,8 procent echter veel lager dan het gemiddelde. Nederland ligt achter op vrijwel de gehele Europese unie, met uitzondering van Groot Brittannië en Luxemburg.

Het demissionaire kabinet Rutte heeft inmiddels de doelstelling om in 2020 op 14 procent duurzame energievoorziening te zitten bijgesteld naar 10 tot 12 procent.

“Ondanks de tegenvallende prestaties, kan Nederland nog steeds energieneutraal worden in 2050”, reageert een woordvoerder van Ecofys, een consultancybedrijf op het gebied van duurzame energie, op het onderzoek.

Bron: Energie Overheid

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen