Start-up brandstofcel haalt 1,2 miljard dollar op

Start-up brandstofcel haalt 1,2 miljard dollar op

23-01-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse start-up Bloom Energy is op zoek naar nog eens $ 160 mln. Daarvan is al $ 130 mln opgehaald.

Bloom Energy levert brandstofcelsystemen aan grote partijen als eBay, Wal-Mart en Google. De systemen lopen op biogas of aardgas en stoten minder CO2 uit dan conventionele energiecentrales.

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren ruim $ 1 mrd opgehaald. Veel durfkapitaal voor een bedrijf dat sinds 2002 aan de weg timmert. Investeerders is al meermaals een beursgang en een winstgevende bedrijfsvoering voorgespiegeld. Maar winst is er volgens CleanTechMedia nog niet gemaakt.

 

Schaalvergroting

 

De nieuwe investeringsronde is bedoeld voor de bouw van extra productiefaciliteiten. Schaalvergroting moet de start-up transformeren tot een beursgenoteerd cleantechbedrijf.

Per installatie levert een brandstofcel van Bloom Energy 100 tot 200 kilowatt. De capaciteit is veel groter dan die van brandstofcellen op aardgas, waarmee bijvoorbeeld op Ameland een virtuele elektriciteitscentrale is gecreëerd.

Vooral bedrijven met kritieke processen, zoals datacentra en ziekenhuizen, profiteren van de Energy Servers van Bloom. De brandstofcellen hebben een hoge leveringszekerheid en kunnen de elektriciteitsvoorziening van een bedrijf volledig overnemen. Inmiddels heeft Bloom Energy 130 megawatt aan vermogen geïnstalleerd.

Bron: GreenTechMedia, Wall Street Journal | Foto: Bloom Energy, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen