Getal van de dag: 19,99

Getal van de dag: 19,99

14-08-2012 12:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag: 19,99, oftewel het aantal kilometers dat de Pikes Peak heuvelklim telt. De elektrische Toyota TMG EV P002 verbrak op deze motorsportwedstrijd in Colorado het record voor elektrische auto’s.

De op één na oudste motorsportwedstrijd van de wereld wordt sinds 1901 jaarlijks op de Pikes Peak in het Oosten van Colorado georganiseerd. De 156 bochten in het parcours maken de race pure waaghalzerij.

De Japanse Fumio Nutuhara legde het parcours, dat stijgt van 2.800 naar 4.300 meter, af in 10 minuten en 15 seconden. Hiermee verbrak de Toyota het oude elektrische record van 12 minuten en 20 seconden ruimschoots.

Algemeen klassement

Bijzonder is dat de racewagen slechts 30 seconden trager was dan de winnaar van het algemeen klassement, de Nieuw Zeelander Rhys Millen in een Hyundai Genesis Coupé. Nutuhara eindigde als zesde in het algemeen klassement.

De elektrische Toyota heeft een gecombineerd maximumvermogen van 350kW en kan een snelheid van 240 kilometer per uur bereiken.

Bron: Groen7.nl

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen