Eerlijke Bankwijzer gaat de grens over

Eerlijke Bankwijzer gaat de grens over

29-01-2015 13:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse Eerlijke Bankwijzer vindt steeds meer navolging in het buitenland. De Fair Bank Guides sporen financiële instellingen aan tot duurzaam bankieren.

Japan lanceerde in december 2014 zijn eigen bankwijzer. In Zweden kunnen geïnteresseerden sinds vorige week de duurzame prestaties van banken inzien. Komende maand volgen Brazilië en Indonesië. In maart dit jaar presenteren ook België en Frankrijk een eigen Eerlijke Bankwijzer.

De Nederlandse Eerlijke Bankwijzer bestaat al sinds 2009. De vergelijkingssite is een initiatief van onder meer Amnesty International en de ontwikkelingsorganisatie OxfamNovib. De Bankwijzer beoordeelt financiële instellingen op onder meer mensenrechten en klimaatverandering. Op initiatief van OxfamNovib is vorig jaar begonnen met de internationale uitrol van het Fair Bank Guide-concept.

Met de openbare rapportages over duurzaam bankieren verwachten de verschillende Fairbank Guides het thema bij bestuurders op de agenda te krijgen. Ook willen de organisaties dat de klanten hun bank aansporen tot meer transparantie en meer duurzame investeringen.

Bron: Eerlijke Bankwijzer | Foto: Cold Cut, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen