Studenten besparen multinationals $ 1,4 mrd

Studenten besparen multinationals $ 1,4 mrd

30-01-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het masterprogramma van het Amerikaanse Environmental Defense Fund heeft sinds 2008 $ 1,4 mrd aan energiebesparende maatregelen opgeleverd.

EDF Climate Corps fellowship is een energiemanagement-programma voor masterstudenten aan de meest toonaangevende Amerikaanse universiteiten als het Massachusetts Institute of Technology en de Columbia University. In de afgelopen zes jaar hebben meer dan 300 bedrijven, overheidsinstellingen en organisaties aan het programma meegedaan.

Onder meer McDonald's, Yahoo, Google, Sony Pictures en Proctor and Gamble hebben al een student in huis gehad. De Amerikaanse provider Verizon huurt voor de vijfde keer iemand in.

Gemiddeld levert een assessment van het EDF Climate Corps een energiebesparing op van $ 1 mln. De vermindering van de hoeveelheid broeikasgassen is vergelijkbaar met de jaarlijkse CO2-uitstoot van 390.000 auto's. Volgens EDF levert het groeiende netwerk van bedrijven en fellows en de eigen kennis een scala aan energiemanagement-strategieën op die zowel kosteneffectief als schaalbaar zijn.

Case studies

Het EDF presenteerde deze week de eerste vier van een serie studies over het energieverbruik bij de onderzochte bedrijven en instanties. Opvallend daarin is dat relatief eenvoudige maatregelen direct grote besparingen opleveren. Zo leverden enkele aanpassingen van de besturingssoftware van een distributiecentrum van Adidas enkele tienduizenden dollars per jaar op.

Het is de bedoeling dat andere bedrijven en organisaties leren van de problemen en oplossingen bij de onderzochte bedrijven.

Bron: EDF Climate Corps | Foto: EDF Climate Corps

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen