Duurzame hamburgers Shake Shack klapper op Wall Street

Duurzame hamburgers Shake Shack klapper op Wall Street

02-02-2015 14:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hamburgerrestaurant Shake Shack kreeg bij zijn beursintroductie de handen van beleggers op elkaar. De beurswaarde van de keten overtreft met $ 1,7 mrd alle verwachtingen.

Volgens persbureaus Bloomberg en Reuters steeg de verwachte introductiekoers vorige week van $ 14 naar $ 16 naar $ 21. Uiteindelijk bleek de vraag op Wall Street zo groot dat het aandeel voor $ 47 zijn debuut maakte. De 63 vestigingen tellende hamburgerketen is daarmee in een klap $ 1,7 mrd waard.

 

Duurzaam

 

Shake Shack kiest voor zijn hamburgers duurzame ingrediënten. Zo gebruikt de keten alleen vlees dat geproduceerd is zonder hormonen en antibiotica. Producten zijn lokaal geproduceerd en Shake Shack bereidt maaltijden vers in de restaurants. Voor de vestigingen gebruikt het bedrijf zoveel mogelijk gerecyclede materialen. Een restaurant in New York kreeg een interieur van volledig gerecycled materiaal.

Spekkoper bij de beursgang is Shake Shack-oprichter Danny Meyer. De 56-jarige horecaondernemer begon Shake Shack 14 jaar geleden. Het geld dat hij ophaalt met de beursgang, steekt hij in nieuwe vestigingen. Volgens het Financieele Dagblad wil de keten de komende jaren uitbreiden naar 450 vestigingen. Shake Shack heeft ook restaurants in Londen, Moskou en Dubai.

Bron: Bloomberg, Reuters, The New York Times, FD, Inhabitat | foto: Simon Doggett, creative commons (cropped)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen