Shell-top overstag voor klimaatrapportage

Shell-top overstag voor klimaatrapportage

02-02-2015 16:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Shell schaart zich in een brief achter een klimaat-resolutie van zijn aandeelhouders. Het bestuur reageert positief op de vraag naar een jaarlijkse klimaatrapportage.

Met de 'Special resolution – strategic resilience for 2035 and beyond' vragen 150 aandeelhouders om meer informatie. Om hun belangen in de oliemaatschappij veilig te stellen, wil de groep vanaf 2016 een jaarlijkse rapportage over Shells klimaatbeleid.

De rapportage moet aantonen hoe Shell bijdraagt aan het beperken van de opwarming van de aarde tot 2 graden Celcius. Daarnaast moet het bedrijf in hernieuwbare energie investeren. Ook willen de aandeelhouders meer details over het CO2-beleid en de klimaatdoelstellingen en -indicatoren van het bedrijf.

Stemmen

In de brief schrijft Executive Vice President JJ Traynor dat Shell ernaar uit kijkt om de resolutie toe te passen. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei zal 75 procent van de aandeelhouders voor de resolutie moeten stemmen om hem aan te nemen.

Als de resolutie wordt aangenomen, stijgt daarmee ook de druk op BP. Onlangs ontving die oliemaatschappij een zelfde verzoek van zijn aandeelhouders.

Bron: The Guardian, Shell | Foto: Nautical9, Creative Commons (bijgesneden)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen