Getal van de dag: 169

Getal van de dag: 169

17-08-2012 12:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag: 169. Ofwel het aantal dagen dat Tom LaSorda CEO was van Fisker, een Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's.

LaSorda is vervangen door Tony Posawatz, afkomstig van General Motors waar hij verantwoordelijk was voor de elektrische Chevrolet Volt.  Posawatz moet de problemen oplossen van Fisker-modellen die in brand vliegen.

Niet de enige

De bestuurswissel bij Fisker is niet de enige in de cleantech-sector. Ook Zhengrong Shi, CEO bij het Chinese Suntech, de grootse zonnepanelenfabrikant ter wereld, is deze week vervangen. Suntech kampt met een fraudeschandaal en mogelijke handelsbarrières vanuit Europa en de VS.

Bijna alle Noord-Amerikaanse producenten van zonnepanelen, waaronder First Solar, SunPower en Canadian Solar, hebben ofwel hun CEO of hun CFO dit jaar zien vertrekken.

Codexis, een Amerikaanse maker van biobrandstoffen, heeft in 2012 ongekende hoogtes bereikt in het verloop in de bestuurskamer. In januari verliet CFO Robert Lawson het bedrijf, waarna CEO Alan Shaw een maand later vertrok. Pas in juni kon Codexis in de vorm van John Nicols een nieuwe CEO vinden, waarop een paar dagen later de interim-CFO Brian Dowd vertrok.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen