Lokale initiatieven in beeld bij ASN Live Groningen

Lokale initiatieven in beeld bij ASN Live Groningen

11-02-2015 09:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Welke rol spelen duurzame initiatieven bij regionale uitdagingen zoals krimp? Op 3 maart 2015 organiseert de ASN Bank in Groningen een programma over de kracht van het lokale initiatief.

In het Grand Theatre in Groningen stad gaan Marten Imelman van Urgenda en Sabine Meier, lector Krimp & Leefomgeving aan de Hanzehogeschool, in gesprek over lokale initiatieven van ondernemers. De provincie Groningen heeft in verscheidene regio's te maken met bevolkingskrimp. Dat biedt uitdagingen maar ook kansen voor sociale initiatieven.

Lodewijk Hoekstra, oprichter van NL Greenlabel en bekend van Eigen Huis & Tuin, spreekt daarna onder andere over het paspoort dat hij ontwikkelde voor duurzame materialen en producten in de buitenruimte. NL Greenlabel werkte hiervoor samen met Royal HaskoningDHV.

 

Foodsharing

 

Het laatste programmaonderdeel gaat over het voorkomen van voedselverspilling. Hierin belichten betrokkenen bij de projecten Mobiele Tuinen en FoodSharing de mogelijkheden van stadslandbouw en het delen of ruilen van voedsel. FoodSharing roept bezoekers van ASN Live op ongebruikte boodschappen mee te nemen naar het Grand Theatre en aan te bieden aan andere bezoekers.

 

Talkshows

 

Onder de naam ASN Live organiseert de ASN Bank thema-avonden door het hele land. Hierin staat steeds het belang van een duurzame toekomst centraal. Eerder deed ASN Live Zwolle en Nijmegen aan. In Zwolle was er een debat over de klimaatambities van bedrijven. De eerste editie in Nijmegen belichte mogelijkheden voor het verduurzamen van de textielsector.

Schrijver Leon Verdonschot presenteert ASN Live Groningen en leidt de gesprekken. Het programma op 3 maart duurt van 19.00 tot 22.00. Meer informatie en aanmelding: www.morgen-vandaag.nl.

Bron: ASN Bank | Foto: ASN Bank

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen