Chinese cleantech outperformt op de beurs

Chinese cleantech outperformt op de beurs

12-02-2015 07:15 | Door: Willemien Groot

De index van 163 Chinese cleantech-bedrijven is in de eerste maand van 2015 gestegen met 1,1 procent. De Index is de graadmeter van alle Chinese beursgenoteerde cleantech-bedrijven.

De China Cleantech Index presteerde beter dan zijn vier benchmarks. Dat zijn de vergelijkbare cleantech indices Wilderhill New Energy Global Innovation Index (NEX) dat een verlies van 1,5 procent noteerde, en de Cleantech Index (CTIUS) van de Climate Group met een verlies 3,3 procent. De Index presteerde ook beter dan de breder samengestelde indexen Shanghai Composite (-0,7 procent) en MSCI World van Morgan Stanley (-1,9 procent). De China Cleantech Index steeg van 52,70 naar 53,27.

De China Cleantech Index bestaat sinds september 2011 en volgt alle Chinese cleantech-bedrijven die wereldwijd een beursnotering hebben. De kwaliteit en grootte van de bedrijven variëren sterk . De cleantech-industrie is opgesplitst in een aantal sectoren. De belangrijkste zijn hernieuwbare energiebronnen als zon en wind, energie-efficiëntie, afvalverwerking en recycling, en duurzame bouw. De Index bevat 163 verschillende bedrijven met een gezamenlijke beurswaarde van $ 222 mrd.

Over het kalenderjaar 2014 steeg de index met 18.8 procent. China Cleantech presteerde beter dan de twee andere cleantech indices, maar minder goed dan de breder samengestelde indices. Vooral de bedrijven die actief zijn op de markt van hydro-energie deden het goed.

Bron: China Cleantech Index, ABN Newswire, Sino CleanTech | Foto: Mike Behnken, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Maak vandaag nog gebruik van dit aanbod, nu tijdelijk 2e magazine GRATIS voor Insiders

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen