Obama zoekt $ 2 mrd voor cleantech-start-ups

Obama zoekt $ 2 mrd voor cleantech-start-ups

12-02-2015 14:50 | Door: Erik Verheggen

De Amerikaanse regering is op zoek naar $ 2 mrd in investeringen om de 'Valley of Death' voor cleantech start-ups te overbruggen.

President Barack Obama constateert dat er een moeilijk te overbruggen financieringsgat bestaat tussen de ontwikkelingsfase en de vertaling naar commercieel succes voor cleantech-bedrijven. De Amerikaanse regering ziet voor deze start-ups een belangrijke rol in het terugdringen van de CO2-uitstoot in het land.

Obama verwacht het gat te kunnen dichten zonder extra belastinggeld. Zijn regering heeft de strijd tegen klimaatverandering tot topprioriteit gemaakt. Deze zomer beleeft Amerika een primeur met regelgeving om de CO2-uitstoot van energiecentrales te beperken.

Verschillende organisaties hebben al toegezegd te investeren in de cleantech-sector. De University of California steekt $ 1 mrd uit zijn vermogen en pensioenfonds in cleantech-investeringen. De Amerikaanse overheid organiseert de komende maanden een aantal topontmoetingen om investeerders en bedrijven bij elkaar te brengen.

Bron: Reuters | foto: Nick Knupffer, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen