Nieuw groeigeld voor Nederlandse MVOndernemers

Nieuw groeigeld voor Nederlandse MVOndernemers

13-02-2015 15:55 | Door: Thijs ten Brinck

De nieuw opgerichte investeringsmaatschappij Capital Mills richt zich op jonge Nederlandse, Belgische en Duitse ondernemingen. Voorwaarde is dat ze excelleren in shared value.

Capital Mills is opgericht door de Nederlanders Gijs den Hartog en Erwin van der Veen. Beiden waren eerder, met Vitulum Ventures en CETechInvest,  al actief als venture capitalists. Voor jonge ondernemingen, die de start-up-fase hebben overleeft, stelt Capital Mills per deelneming € 500.000 tot € 5 mln groeikapitaal beschikbaar.

 

Rendementen

 

De nieuwe durfinvesteerder richt zich op ondernemingen die zowel financieel als maatschappelijk mooie rendementen kunnen leveren. Van der Veen vertelt op de website Sprout dat bedrijven uit het portfolio een duidelijke bijdrage moeten leveren aan een betere maatschappij. "Het moet bij de ondernemers geen wassen neus zijn, of uiterlijke schijn.”

De recent gelanceerde venture capitalist noemt nog geen namen, maar de eerste gesprekken met ondernemers zijn gaande. Van der Veen spreekt tegen Sprout van een bedrijf dat ‘internetverkeer een stuk zuiniger kan maken’ en een bedrijf dat ‘iets doet met persoonlijke ontwikkeling’.

Bron: Sprout, Capital Mills | Foto: bertknot, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen