YES Bank lanceert eerste groene obligaties in India

YES Bank lanceert eerste groene obligaties in India

17-02-2015 13:45 | Door: Thijs ten Brinck

De Indiase YES Bank biedt als eerste partij groene obligaties aan in India. $ 80 mln aan uitgegeven obligaties zal ten goede komen aan hernieuwbare-energieprojecten.

YES Bank is een van de vijf grootste private banken in India. De bank heeft de Indiase primeur voor groen schuldpapier. Al meer dan 90 procent van de in totaal $ 80 mln aan aangeboden obligaties zijn volgens de Times of India uitgegeven.

“Internationale instituten als de Wereldbank hebben in total al meer dan $ 10 mrd aan financiering opgehaald via de uitgifte van green bonds,” zegt Rana Kapoor, CEO van YES Bank in de India Times. “Dit toont aan dat er een grote belangstelling is voor internationale investeerders die groene projecten willen financieren.”

De YES Bank wil deze markt nu ook in India opbouwen. Het land heeft grote ambities op het vlak van hernieuwbare energie. De obligaties hebben een looptijd van 10 jaar, de tot nu toe uitgegeven obligaties hebben een rente onder de 9 procent. Zonne-, wind- en biomassaprojecten en ook kleinschalige waterkrachtinstallaties komen in aanmerking voor financiering.

Bron: India Times | Foto: Sanyam Bahga, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen