Getal van dag: 7,7

Getal van dag: 7,7

21-08-2012 15:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag is 7,7, oftewel het cijfer dat medewerkers van maatschappelijk betrokken organisaties toekennen aan hun werkgever. Andere organisaties behaalden gemiddeld een 6,9.

De cijfers zijn afkomstig uit het Beste Werkgeversonderzoek van onderzoeksbureau Effectory en online mediabedrijf VNU Vacature, dat dit jaar voor de elfde keer gehouden werd. Tijdens het onderzoek werden werknemers van 269 Nederlandse organisaties ondervraagd.

Effect op populariteit

Uit het onderzoek blijkt dat de mate waarin een organisatie bijdraagt aan het milieu, de lokale omgeving en goede doelen belangrijk is voor de populariteit onder de werknemers. Zo waarderen zij hun organisatie gemiddeld met een 7,7, ten opzichte van een 6,9 bij minder betrokken organisaties. Ook zijn zij trotser op een werkgever (een 7,1 ten opzichte van een 6,3) en hebben zij het gevoel dat de organisatie succesvoller is (een 7,3 ten opzichte van een 6,3).

“Door de toenemende waarde die gehecht wordt aan duurzaamheid roept onverantwoord ondernemen steeds meer weerstand op”, zegt Guido Heezen, directeur van Effectory. “Het is simpelweg onacceptabel geworden met het oog op de toekomst. Medewerkers mijden een dergelijke werkgever dan ook en klanten doen liever ergens anders zaken."

Bron: ANP

Foto: 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen