Citi geeft duurzaamheid een duw van $ 100 mrd

Citi geeft duurzaamheid een duw van $ 100 mrd

19-02-2015 08:15 | Door: Willemien Groot

Citi, de op een na grootste bank van de VS, trekt de komende tien jaar een enorm bedrag van $ 100 mrd uit voor duurzame initiatieven. 

De komende tien jaar investeert en leent Citi in totaal $ 100 mrd aan bedrijven en initiatieven die bijdragen aan de vermindering van klimaatverandering en andere duurzame oplossingen. Citi heeft die plannen woensdag bekendgemaakt, meldt de Amerikaanse website GreenBiz.

De financiering is onderdeel van de bredere duurzaamheidsplannen die Citi de komende vijf jaar wil doorvoeren. Daarbij hanteert de bank drie strategische prioriteiten. Het gaat om maatregelen tegen klimaatverandering, de ontwikkeling van duurzame steden, en sociale vooruitgang.

 

CO2-uitstoot

 

Het is niet de eerste keer dat Citi de focus legt op duurzaamheid. Acht jaar geleden lanceerde de bank een soortgelijke financieringsproject. Toen met een waarde van $ 50 mrd. Over een periode van tien jaar financierde de bank projecten gericht op de vermindering van de CO2-uitstoot. In 2014, drie jaar eerder dan voorzien, behaalde Citi dit doel al.

Ook intern neemt Citi het voortouw. Het concern was een van de eerste grote Amerikaanse banken die reductiedoelstellingen opstelde voor energieverbruik, afval en water.

De bank wil de toegezegde $ 100 mrd zo breed mogelijk inzetten voor energieprojecten, cleantech, innovatie en groene obligaties.

Bron: GreenBiz | Foto: Don Graham, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen