Waarde duurzame beleggingen stijgt naar $ 21.400 mrd

Geld

26-02-2015 10:25 | Door: Willemien Groot

De wereldwijde markt voor duurzame beleggingen is van 2012 tot 2014 toegenomen van $ 13.100 mrd tot $ 21.400 mrd. Dat is een stijging van 61 procent.

Wereldwijd wenden beleggers meer dan 30 procent van het vermogen aan voor duurzame ondernemingen en initiatieven. In 2012 was dat nog 21.5 procent. Dat meldt de Global Sustainable Investment Alliance (GSIA) in de Review 2014.

Europa is de grootste markt, met een totaal belegd vermogen van $ 13.600 mrd. De Verenigde Staten volgen op de tweede plaats met $ 6.500 mrd.

Pensioenfondsen en andere institutionele beleggers zijn de grootste spelers op de markt met een aandeel van 86,9 procent. Dat aandeel is iets lager dan in 2012, schrijft de GSIA. Toen was dat nog 89,3 procent.

De negatieve prikkel, waarbij beleggers besluiten om vanuit duurzaam oogpunt niet in een onderneming of initiatief te beleggen, is nog steeds de meest gekozen strategie. Beleggingen waarbij duurzame criteria dienen als uitgangspunt, zijn echter in opkomst. Die categorie is inmiddels goed voor $ 12.200 mrd. Een stijging van 116 procent.

Bron: GSIA | Foto: Images Money, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen