Twitteraars belonen duurzaamheid ASN en Triodos

Twitter logo

04-03-2015 07:15 | Door: Laura Fransen

Nederlanders laten zich op Twitter het meest positief uit over duurzame banken. ASN Bank en Triodos krijgen meer positieve tweets dan andere banken.

ASN Bank neemt ruimschoots de leiding. Ruim 30 procent van de ASN-gerelateerde tweets van de afgelopen twee maanden was positief. Triodos Bank volgt met 22 procent. De banken hebben de positieve aandacht vooral te danken aan hun verschillende duurzaamheidsinitiatieven. Ook het beleid van de banken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen levert goedgezinde tweets op.

Beide banken zetten zich op verschillende vlakken in voor duurzaamheid. Zo lanceerde ASN Bank vorig jaar een website voor duurzaam beleggen. Daarnaast reikt de bank ieder jaar de ASN Bank Wereldprijs uit aan veelbelovende duurzame projecten. Er is ook aandacht voor de eigen bedrijfsvoering; deze is CO2-neutraal.

Het duurzame beleggingsfonds van Triodos Bank bereikte eerder dit jaar een mijlpaal van € 1 mrd. De bank investeert alleen in bedrijven die op alle vlakken voldoen aan strenge duurzaamheidscriteria.

De cijfers zijn afkomstig van de Social Media Banken Monitor. Dagelijks verschijnen bijna 2000 tweets over de Nederlandse bankensector.

Bron: Banken.nl | Foto: Bernard Goldbach, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen