‘Pionier circulaire economie’ haalt investering ING binnen

Papier

05-03-2015 09:16 | Door: Erik Verheggen

ING-investeringsmaatschappij Corporate Investments neemt een belang van 20 procent in het papierrecyclingbedrijf Van Scherpenzeel uit Utrecht.

“ING investeert in pionier circulaire economie”, meldt de bank op Twitter. ING ziet in Van Scherpenzeel een partij waar financieel rendement en duurzaam ondernemen hand in hand gaan. Van Scherpenzeel krijgt door de investering ruimte om zijn rol in de circulaire economie verder uit te breiden.

De resterende 80 procent van de aandelen blijft in handen van de bestaande groep aandeelhouders. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Circulaire economie

Van Scherpenzeel verwerkt oud papier en karton. Het bedrijf is daarnaast actief in de vernietiging van documenten en bijvoorbeeld kleding met productiefouten.

Het concern is van oudsher een familiebedrijf, dat in 2013 werd overgenomen door Ruud Sondag en Egbert Vennik. Deze oud-directeuren van afvalbedrijf Van Gansewinkel meldden toen dat de overname een fase inluidde van het verder ontwikkelen van een praktische regie- en uitvoeringsrol in een circulaire economie.

De Utrechtse recycler noteerde afgelopen jaar een omzet van € 50 mln. Het bedrijf heeft 50 medewerkers in dienst.

Bron: ING, Financieele Dagblad, Nu Zakelijk | foto: rosmary, creative commons (cropped bu DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen