Duurzame getal van de dag: 250.000.000

Duurzame getal van de dag: 250.000.000

27-08-2012 17:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag: €250 mln. Dat is het overnamebedrag dat het Zuid-Koreaanse Hanwha over heeft voor de in surseance verkerende Duitse producent van zonnecellen Q-Cells.

Het Spaanse solarbedrijf Isofoton maakte echter bekend een tegenbod te willen doen op Q-Cells.

Q-Cells vroeg in april uitstel van betaling aan. Het bedrijf tekende zondag met Hanwha een deal voor een overname. Daarmee is circa €250 mln gemoeid. Hanwha is een Zuid-Koreaans concern met activiteiten variërend van de productie van explosieven tot financiële dienstverlening.

De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de schuldeisers van Q-Cells later deze week. Wereldwijd telt Q-Cells ongeveer 2300 werknemers. Ooit was Q-Cells 's werelds grootste producent van zonnecellen die gebruikt worden in zonnepanelen.

Isofoton meldde maandag een tegenbod te gaan doen op Q-Cells bij de curator van het bedrijf. Het is niet bekend hoe hoog dat bod is.

Foto: roccocell

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen