BCG: Duurzaam ondernemen nadert tipping point

BCG: Duurzaam ondernemen nadert tipping point

27-01-2012 15:23 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Inmiddels vindt 67 procent van alle managers in het zakenleven duurzaamheid essentieel om competitief te blijven. Adviesbureau BCG concludeert dat duurzaam ondernemen een tipping point nadert.

Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek over corporate sustainability dat BCG uitvoerde voor de MIT Sloan School of Management. Het bureau ondervroeg meer dan 3.000 managers en executives uit 113 landen.

In 2010 vond nog ruim de helft van de ondervraagden duurzame strategieën noodzakelijk voor hun concurrentie in de markt. Inmiddels is dat opgelopen tot 67 procent. Daarbij denkt 22 procent dat duurzaam ondernemen niet nu, maar in de toekomst wél nodig gaat zijn. Slechts 7 procent ziet geen rol weggelegd voor een duurzame bedrijfsvoering.

Agenda en industrie

Uit het onderzoek blijkt ook dat duurzaamheid bij 70 procent van de bedrijven inmiddels op de agenda staat. Vooral sinds 2004 heeft een scherpe stijging plaatsgevonden.

BCG en MIT Sloan merken op dat de trends terugkomen in alle industrieën. Vooral industrieën die veel grondstoffen gebruiken – zoals de energie-, chemie- en autosector – nemen het voortouw.

Tipping point

Uit de ontwikkelingen concluderen BCG en MIT Sloan dat duurzaam ondernemen een tipping point nadert: het punt waarop de meerderheid van de bedrijven zich realiseert dat duurzame bedrijfsstrategieën niet allee nodig zijn, maar ook financiële voordelen oplevert.

Bron: MIT Sloan Management Review

Foto: lrargerich

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen