3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

Sinaasappelboom

14-03-2015 09:00 | Door: Willemien Groot

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

1. Start-up maakt comfortabel en off-grid wonen mogelijk in de Randstad

De Nederlandse start-up Sustainer Homes bouwt woningen die, dankzij hernieuwbare energie en een regenwaterbuffer, volledig zonder water, gas en elektriciteitsaansluiting kunnen.

Met het flexibele woonconcept wil Sustainer Homes starters op de huizenmarkt ook in de dichtbevolkte Randstad een betaalbare, duurzame woning bieden. De start-up, een van de deelnemers aan de Startupbootcamp Smart City & Living, hoopt binnen vier maanden een eerste exemplaar in gebruik te nemen.

Meer weten? Lees verder.

2. 5 belachelijk snelle racemonsters op batterijen

Bouwers van elektrische auto’s, motorfietsen, boten en vliegtuigen drukken het, volgens sommigen, nog altijd suffe imago van elektrisch vervoer keihard de kop in. Vijf angstaanjagende voorbeelden.

Dat elektrisch aangedreven auto’s relatief snel optrekken, is inherent aan de motortype. Het enige dat thrillseekers nog te wensen hebben, is een bak motorlawaai. Ook daar is natuurlijk een oplossing voor. Wat betreft topsnelheden naderen de elektrische voertuigen de concurrentie. Wie zijn de snelste?

Meer weten? Lees verder.

3. Waarom de circulaire stoel altijd grijsgroen is

De Circular Chair, ontworpen door studenten van de Hogeschool Rotterdam, is een nieuwe tuinstoel gemaakt uit oude exemplaren. Het studententeam wil met de stoel de markt op.

De Circular Chair sluit de materiaalcyclus voor tuinmeubilair. De stoel bestaat uit gekromde platen plastic en een houten zitting. Het ontwerp heeft als uitgangspunt dat de materialen gemakkelijk zijn te scheiden, zonder dat sprake is van waardevermindering. De samenstelling van de kunststof is altijd gelijk en de stoelen worden niet geverfd. Daardoor heeft ieder exemplaar zijn eigen, unieke tint grijsgroen.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: rafael-castillo, creative commons (flipped, cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen