€ 1,6 mln voor angstaanjagende robotvalk uit Twente

Valk

18-03-2015 11:45 | Door: Thijs ten Brinck

Clear Flight Solutions ontwikkelde een robotvogel die echte vogels rond vliegvelden kan verjagen. Een Amerikaanse durfinvesteerder voorziet de Twentse start-up van groeigeld.

Clear Flight Solutions, een spin-off van de Universiteit Twente, bedacht een drone die lijkt op een slechtvalk en vliegt met flapperende vleugels. De robotvogel dient als een geavanceerde vogelverschrikker en moet echte vogels weghouden bij vliegvelden, akkers en havens.

“Clear Flight Solutions heeft een technologie ontwikkeld met een enorm potentieel. Die kan een wereldwijd probleem oplossen.”, zegt Ray Quintana van het Cottonwood Fund in het dagblad Tubantia. Volgens Quintana is de technologie op vele terreinen toepasbaar. "Dat maakt dit de ideale eerste business case voor onze eerste Europese investering."

 

Cottonwood

 

De wereldwijde schade door vogeloverlast loopt in de miljarden euro's. Op vliegvelden bijvoorbeeld raken vogels soms verstrikt in de motoren van opstijgende vliegtuigen. Om dat te voorkomen ruimt Schiphol preventief duizenden ganzen per jaar.

Het Cottonwood Fund is een Amerikaanse durfinvesteerder. Vorig jaar stichtte het fonds in Enschede een nieuwe Europese afdeling. De € 1,6 mln die het fonds verschaft voor Clear Flight Solutions is voor Cottonwood de eerste investering in een Europese start-up.

Bekijk een filmpje met de robotvalk.

 

Bron: Tubantia, Clear Flight Solutions | Foto: Eddy Van 3000, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen