Britse CFO's publiceren duurzame praktijkvoorbeelden

Canary Wharf

18-03-2015 16:00 | Door: Laura Fransen

Een netwerk van Britse CFO’s publiceert vier gidsen over het toepassen van duurzaamheid in de financiële wereld. Praktijkvoorbeelden uit het bedrijfsleven onderbouwen de adviezen.

De gidsen zijn samengesteld door het Chief Financial Officer Leadership Network onder leiding van Sainsbury's-CFO John Rogers. Ze zijn bedoeld om de financiële tak van het bedrijfsleven te helpen bij het implementeren van duurzame maatregelen.

“Als CFO’s spelen wij een cruciale rol om te zorgen dat bedrijven de waarde van duurzaamheid begrijpen. Het kan een uitdaging zijn om te weten waar te beginnen”, zegt Rogers in een persbericht. “Deze gidsen laten CFO’s zien hoe anderen het aangepakt hebben. Ze bieden praktische adviezen, gebaseerd op echte praktijkvoorbeelden."

 

Thema

 

Elke gids focust op een specifiek thema:

De Capex-gids beschrijft hoe bedrijven sociale en milieu-gerelateerde zaken kunnen meenemen in hun beleggingsstrategie. Voorbeelden tonen aan dat dit kan leiden tot financieel aantrekkelijke investeringen.

De Enhancing Investor Engagement-gids richt zich op de communicatie naar investeerders toe. Er wordt antwoord gegeven op de vraag hoe bedrijven investeerders kunnen overtuigen van de kracht van duurzaam ondernemen als businessmodel.

Managing Future Uncertainty bespreekt het belang van risk-management met betrekking tot ontwikkelingen als klimaatverandering, waterschaarste en overbevolking. De gids beschrijft hoe bedrijven deze trends kunnen meenemen in besluitvorming, ondanks de onvoorspelbaarheid.

Natural and Social Capital Accounting biedt inzicht in deze groeiende tak van accountancy. De gids legt uit hoe de waarde van het milieu en de samenleving in cijfers uit te drukken is. Door de abstracte begrippen om te zetten in financiële cijfers, zijn ze beter te interpreteren door beleidsvormers.

De Engelstalige gidsen zijn gratis te downloaden.

Bron: Duurzaam-ondernemen.nl, Accounting for Sustainability | Foto: Dimitry B, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen