Triodos Bank draait goed half jaar

31-08-2012 11:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

De Triodos Bank, die zich richt op duurzaam en ethisch bankieren, boekte de eerste helft van 2012 goede resultaten.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de bank uit Zeist. De nettowinst ging met bijna een derde (31 procent) omhoog tot €9,9 mln. Ook kwamen er dit jaar 40.000 nieuwe klanten bij, een toename van 11 procent. In totaal heeft Triodos nu 395.000 klanten.

Groeiende beweging

Daarnaast heeft de bank 9 procent meer krediet verstrekt aan duurzame bedrijven en projecten. Dit ligt in lijn met Triodos’ groeidoelstelling voor 2012. “Deze cijfers duiden op een gebalanceerde groei en ontwikkeling van de bank ondanks moeilijke economische tijden,” stelt Directievoorzitter Peter Blom. “Deze groeiende beweging vormt de basis voor het ontwikkelen van een duurzame economie en een nieuwe manier van werken en leven.”

Beleggingsfondsen

Ook het volume van de door Triodos beheerde beleggingsfondsen is in de afgelopen periode met 2 procent toegenomen tot €2,1 mrd. In dezelfde periode vorig jaar daalde het volume nog met 3 procent. “Ook tijdens het huidige onrustige beleggingsklimaat kiezen beleggers voor duurzaamheid”, zegt Blom. “De investeringsmogelijkheden in duurzame sectoren zijn onverminderd goed.”

Bron: Triodos Foto:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen