Recyclingbedrijf haalt € 480 mln op met groene obligaties

Recycling

26-03-2015 11:43 | Door: Thijs ten Brinck

Het Franse bedrijf Paprec heeft met de uitgifte van groene obligaties € 480 mln opgehaald. Met het geld zal Paprec strategisch investeren en enkele overnames doen.

Paprec bood de green bonds aan in twee varianten. Met stukken met een looptijd van 7 jaar en een rente van 5,25 procent haalde het bedrijf net geen € 300 mln op. Een risicovollere obligatie, met een looptijd van acht jaar en een rente van 7,35 procent, was goed voor € 185 mln. Beide obligaties zijn ‘zwaar overschreven’.

Paprec zal het geld deels inzetten voor overnames in de recyclingmarkt. Een ander deel komt ten goede aan de (her)financiering van recyclingmachines. De banken Credit Suisse en BNP Paribas begeleidden de succesvolle uitgifte.

Paprec

Paprec was in 1995 een kleine papierrecycler, met een jaaromzet van € 3,5 mln. Inmiddels is het Franse bedrijf uitgegroeid tot een groot recyclingbedrijf. Paprec zet zich, naast papier, nu ook in voor het verwerken van plasticafval, e-waste en andere reststromen. Verder wint het bedrijf materialen terug uit industrieel afval, de bouwsector en uit auto’s en trucks.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Paprec, Climatebonds | Foto: Eric, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen