‘Duurzaam investeren vergt geen financieel offer'

Morgan Stanley

27-03-2015 11:30 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley stelt op basis van eigen onderzoek dat beleggen in duurzame fondsen meer oplevert dan investeren in conventionele fondsen.

In een groot onderzoek vergelijkt Morgan Stanley de prestaties van ruim 12.500 beleggingsproducten, over een periode van zeven jaar. Uit de analyse blijkt dat de financiële producten met een ‘positieve impact op het milieu of op sociale omstandigheden’ gemiddeld even goed of beter presteerden dan belegingsfondsen die deze aspecten niet meewogen.

“Duurzaam investeren geeft particulieren en institutionele beleggers de mogelijkheid beleggingen in lijn te brengen met de eigen normen en waarden”, zegt Audrey Choi, verantwoordelijk voor het Insitute for Sustainable Investing van Morgan Stanley. “Veel beleggers denken echter nog steeds dat idealisme toprendementen in de weg staat. Ons onderzoek toont aan dat die perceptie niet strookt met de realiteit.”

Risico

Dat financiële belegingen even goed of beter presteren, houdt bovendien ook stand na correctie voor de risico’s die de beleggers gedurende de periode liepen. Voor het overgrote deel van de jaren 2008 tot en met 2014 waren de prestaties van de duurzame fondsen stabieler en voorspelbaarder dan die van de normale fondsen.  

Uit een eerder dit jaar gepubliceerd rapport, ook van Morgan Stanley, bleek dat 71 procent van de beleggers geïnteresseerd is in duurzaam beleggen. Deze groep heeft er nu een extra argument bij om daadwerkelijk in duurzame beleggingsproducten te investeren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Think Advisor, Forbes | Foto: lj16, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven) 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen