Het duurzame getal van de dag: 1.530.000.000

Het duurzame getal van de dag: 1.530.000.000

04-09-2012 15:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Dit is het bedrag in dollars (€1,2 mrd) dat een samenwerkingsverband van Japanse bedrijven wil investeren in windenergie.

Onder de bedrijven onder meer de technologieconcerns Toshiba en Hitachi. Japan wil graag beginnen met het bouwen van commerciële windparken in zee naar Europees voorbeeld. Gebieden die in aanmerking komen, waaronder het kustgebied Kyushu, hebben een potentieel vermogen van 300.000 kilowatt.

Uiteindelijk wil de Japanse overheid uitkomen op 1.600 gigawatt opgewekt uit in zee gelegen windmolenparken.

Bron: Reuters

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen