Brits fonds haalt € 140 mln op voor groene energie

Windpark

31-03-2015 17:12 | Door: Thijs ten Brinck

The Renewables Infrastructure Group (TRIG) uit Londen, een investeringsfonds voor hernieuwbare energie, heeft een derde meer aandelen in de markt gezet dan oorspronkelijk gepland.

Oorspronkelijk bood TRIG een aandelenpakket aan ter waarde van £ 62,5 mln (€ 86 mln). Nadat de vraag ‘significant groter’ dan verwacht bleek, vergrootte TRIG de beschikbaarheid tot een totaal van £ 102,3 mln (€ 140,6 mln). Het extra geld komt ten goede aan een aantal extra ‘aantrekkelijke investeringsopties’ die al in beeld waren.

InfraRed

Het TRIG-fonds is in beheer bij InfraRed Capital Partners. In 2013 haalde The Renewables Infrastructure Group al £ 300 mln op. Dat bedrag is geïnvesteerd in zonne- en windenergie projecten in Groot Britannie, Ierland en Frankrijk.

De investeringsmaatschappij InfraRed Capital is een belangrijke investeerder in het Britse Tidal Lagoon Project. Dit getijdenenergieproject voor de kust van Wales moet 155.000 huishoudens van hernieuwbare energie gaan voorzien.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Bloomberg | Foto: stephen jones, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen