$ 537 mln voor innovatieve start-ups

Zorginnovatie

01-04-2015 08:15 | Door: Laura Fransen

Een Amerikaanse verstrekker van durfkapitaal heeft $ 537 mln opgehaald voor een nieuw investeringsfonds. Het geld is bestemd voor innovaties in zorgtechnologie en duurzaamheid.

Flagship Ventures (Flagship) specialiseert zich sinds 2000 in het verstrekken van durfkapitaal aan innovatieve start-ups. Het bedrijf onderscheidt zich van andere investeringsfondsen, door een deel van de start-ups zelf op te zetten. Via dochteronderneming VentureLabs onderzoekt Flagship innovatieve technologieën en ideeën. Als het VentureLabs team potentie ziet, bouwt Flagship er een start-up omheen.

Dat de formule succesvol is, bewijst de recordtijd waarin het bedrijf de laatste investeringen heeft binnengehaald. “We hebben voor dit fonds twee keer zoveel kapitaal opgehaald als oorspronkelijk gepland”, zegt Flagship-CEO Dr. Noubar Afeyan in een persbericht. “De sterke interesse van nieuwe en bestaande investeerders bevestigt dat onze unieke aanpak werkt.”

Het bedrijf streeft ernaar bedrijven te creëren die met behulp van de nieuwste technologie oplossingen bieden voor wereldwijde problematiek. Eerder was de durfkapitaalverstrekker onder andere betrokken bij de oprichting van biotechnologiebedrijf Moderna Therapeutics. Dit bedrijf ontwikkelt een technologie waarbij het lichaamseigen molecuul Messenger RNA kan worden ingezet als medicijn. Het nieuwe fonds van $ 537 mln is het vijfde dat Flagship beheert.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Flagship Ventures | Foto: Umberto Salvagnin, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen