In tien jaar $ 2.000 mrd naar hernieuwbare energie

windpark

01-04-2015 13:11 | Door: Thijs ten Brinck

Investeerders hebben sinds 2004 ruim $ 2.000 mrd geïnvesteerd in duurzame energiebronnen. De energieprojecten leveren bovendien steeds meer waar voor het geld.

De Frankfurt School of Finance & Management, de Verenigde Naties en Bloomberg New Energy Finance analyseerden de investeringen in hernieuwbare energie in de periode 2004 tot en met 2014.

“In 2014 bestond bijna de helft van alle nieuw geïnstalleerde energiecapaciteit uit hernieuwbare projecten”, zegt Achim Steiner, directeur van het VN Milieuprogramma (UNEP) bij Bloomberg. “Klimaatvriendelijke energietechnologie is nu een onvermijdelijke component in elke energiemix.”

Meer energie per dollar

Op het vlak van nieuwe installaties was 2014 met 103 gigawatt aan nieuwe hernieuwbare capaciteit een absoluut recordjaar. In financieel opzicht staat 2014, met $ 270 mrd, op de tweede plaats.

Het recordjaar was 2011, met bijna $ 280 mrd aan investeringen, voor 81 gigawatt aan duurzame energie-installaties. De snel dalende prijzen, vooral voor windturbines en zonnepanelen, maken dat eenzelfde investering nu ongeveer een kwart meer capaciteit oplevert.  

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Bloomberg | Foto: Russell Smith, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen