Het duurzame getal van de dag: 10

Het duurzame getal van de dag: 10

06-09-2012 17:23 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag is 10, oftewel het percentage werknemers dat zich verantwoordelijk voelt voor de energie-efficiëntie binnen hun bedrijf.

Dat blijkt uit een onafhankelijke enquête van energiemaatschappij E.ON onder 2.000 werknemers uit het Britse mkb. Veel medewerkers blijken de verantwoordelijkheid voor het invoeren van energie-efficiënte maatregelen, zoals de ruimte isoleren en ’s nachts het licht uitdoen, af te schuiven op hoger geplaatsten.

Waar junior medewerkers vinden dat de verantwoordelijkheid ligt bij hun leidinggevenden, schuiven die de schuld weer in de schoenen van de senior managers of directeuren. Van de CEO’s voelt slechts 20 procent zich verantwoordelijk, 25 procent van de bazen zegt nauwelijks bezig te zijn met dit onderwerp en 11 procent zegt helemaal niets te doen aan energiebesparende maatregelen. Tot slot geeft 57 procent van de werknemers aan geen duidelijke richtlijnen op dit gebied te hebben ontvangen het bedrijf.

Bron: BusinessGreen Foto: Philip Storry

 

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen