Inox Wind verdubbelt capaciteit na beursgang

windturbine

10-04-2015 10:09 | Door: Thijs ten Brinck

De Indiase windturbinefabrikant Inox Wind boekte op zijn eerste handelsdag een koerswinst van 35 procent. De beursgang helpt het bedrijf zijn productiecapaciteit te verhogen tot 1,6 gigawatt.

Inox Wind bouwt complete windturbines en heeft fabrieken voor de torens, bladen en generatorhuizen. De windmolens van Inox Wind zijn geoptimaliseerd voor de relatief lage windsnelheden in India. Onder de lokale condities presteren ze 6 tot 18 procent beter dan windmolens van concurrenten. 

Inox Wind heeft ₹ 7 mrd (€ 105 mln) opgehaald bij de succesvolle beursgang op de Indiase beurs. Er was veel vraag naar de aandelen. De koers van het bedrijf steeg daarop met ruim een derde op de introductiedag.  

De grote belangstelling van beleggers voor de windturbinebouwer komt mede voort uit de grote ambities van de Indiase regering op het vlak van hernieuwbare energie. In 2022 wil de Indiase president Modi 100 gigawatt aan energie uit duurzame bronnen opwekken.

De windturbinefabrikant is onderdeel van het Indiase conglomeraat Inox Group. Inox Wind heeft op dit moment ongeveer een kwart van de productiecapaciteit van zijn Indiase concurrent Suzlon maar wint snel aan marktaandeel.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Rechargenews, NASDAQ | Foto: lamoix, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen