Het duurzame getal van de dag: 26.000

Het duurzame getal van de dag: 26.000

10-09-2012 17:32 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Zesentwintigduizend, dat is het aantal H&M-winkels waar geen kleding meer met zogenoemde PFC’s worden verkocht. Ofwel: alle winkels van de Zweedse kledinggigant.

PFC’s zijn stoffen die helpen om kleding vlek-, olie- en waterwerend te maken. De stoffen houden kleding schoon, maar zijn vervuilend voor het milieu.

H&M is een van de grootste spelers binnen de ‘fast fashion’. Deze bedrijfstak staat niet bekend om zijn duurzaamheid. Snelle mode wordt niet gemaakt om lang mee te gaan. Vaak wordt het al na een seizoen niet meer gedragen. Daarnaast zijn veel fabrieken gelegen in lage lonen landen waar arbeidsomstandigheden soms te wensen overlaten.

H&M zegt een nieuwe koers te zijn ingeslagen waarbij duurzaamheid en snelle mode samen kunnen gaan. Zo zei Helena Helmersson, hoofd duurzaamheid van het Zweedse modebedrijf: ‘’Mijn droom is om gezien te worden als een bedrijf dat alle mensen in de wereld de mogelijkheid kan geven om zich goed en duurzaam te kleden.’’

Bron: SustainableBusinessFoto:NCinDC

 

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen