Het duurzame getal van de dag: 12.000.000.000.000

Het duurzame getal van de dag: 12.000.000.000.000

11-09-2012 15:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Twaalf terawatt, de hoeveelheid energie die de mensheid per dag nodig heeft. Volgens onderzoek van Stanford kan windenergie hierin voorzien.

De gerenommeerde universiteit van Stanford voerde het onderzoek uit in samenwerking met Livemore National Laboratory. De wetenschappers komen tot de conclusie dat er theoretisch genoeg windenergie is om in de dagelijkse energiebehoefte te voorzien.

Opvallend is dat de onderzoekers naast oppervlaktewinden dicht bij de aarde, ook hebben gekeken naar atmosferische winden hoog in de lucht. Oppervlaktewinden zijn genoeg voor twintig keer onze energiebehoefte. Atmosferische winden zijn nog een stuk sterker. Als we daar 1 procent van kunnen benutten is aan de energievraag voldaan.

Kleine vliegtuigjes

Het onderzoek heeft geen rekening gehouden met technische of economische beperkingen. Zwevende turbines die atmosferische winden omzetten in energie zijn nu nog toekomstmuziek, maar onderzoek dat onder andere door Google is gefinancierd is hard op weg om het te realiseren.

De turbines lijken op kleine vliegtuigjes. Ze stijgen tot grote hoogte op om de winden op te vangen om het vervolgens door een kabel naar de vaste grond te sturen.

Bron: Trouw

Foto: williac

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen