$ 1.200 mrd aan omzet eist CO2-succes in Parijs

Notre Dame parijs

17-04-2015 11:16 | Door: Thijs ten Brinck

De CEO's van 43 grote multinationals ondertekenen samen een open brief aan de onderhandelaars van het klimaatcongres in Parijs later dit jaar. Dat mag volgens de industrie niet mislukken.

De CEO's van Volvo, Accenture, AkzoNobel en nog 40 andere, wereldwijd actieve bedrijven plaatsen samen een oproep aan de onderhandelaars voor de grote klimaatconferentie COP21. Deze conferentie vindt plaats in Parijs, in december van dit jaar.

Goed voorbeeld

“Dit initiatief toont onze betrokkenheid in de strijd tegen klimaatverandering”, zegt Ignacio Galan, CEO van het Spaanse energiebedrijf Iberdrola. “Als bedrijfsleven hebben we de plicht bij te dragen aan duurzame ontwikkeling.”

Het wetenschappelijk debat over klimaatverandering is volgens de CEO's voorbij, het is tijd voor actie. De ondertekenaars zeggen dat de 43 bedrijven vrijwillig actie ondernemen om de klimaatimpact te reduceren. Duidelijk en strategisch klimaatbeleid, op basis van CO2-beprijzing, moet ervoor zorgen dat ook de rest van de wereld stappen maakt in energie-efficiëntie.

Klimaatverandering

De topmensen verwelkomen transparantie over alle energie-gerelateerde activiteiten. Ook roepen ze op om financiële instrumenten op te tuigen die maatschappelijk verantwoord ondernemen bevorderen. Ze vragen van overheden wereldwijd om stevige doelen te stellen om de CO2-uitstoot terug te dringen, en de wereldwijde opwarming tot maximaal 2 graden te beperken. 

De 43 bedrijven, waaronder naast AkzoNobel ook Unilever, ING, Philips en DSM uit Nederland, vertegenwoordigen samen een omzet van ruim $ 1.200 miljard. Bekijk het gezamelijke statement

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Medium, Iberdrola | Foto: Julian Fong, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven) 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen