Stroom in India tot 40 procent goedkoper met PV

zonnepanelen

20-04-2015 16:18 | Door: Thijs ten Brinck

Volgens de CEO van Solairedirect concurreren zonne-energiecentrales in Chili, India en Zuid-Afrika direct met andere bronnen. Solairedirect gaat eind deze maand naar de beurs.

De Franse ontwikkelaar van zonneparken Solairedirect gaat 30 april naar de beurs in Parijs. Solairedirect richt zich, naast de Franse thuismarkt, vooral op opkomende markten. De ontwikkelaar heeft 4 gigawatt aan projecten in de pijplijn.

“Zonne-energie en windparken staan op het punt wereldwijd een groot marktaandeel op te slokken”, zegt Thierry Lepercq, CEO van Solairedirect in de Financial Times. “We genereren nu al elektriciteit tegen lagere kosten dan andere energiebronnen in Chili, India en Zuid-Afrika.” In India is zonne-energie volgens Lepercq zelfs 20 tot 40 procent goedkoper dan stroom uit gas of steenkool.

De bandbreedte voor de aandelen die op 30 april beschikbaar komen is vastgesteld op € 16 tot € 21,50. Als de beursgang succesvol uitpakt, haalt Solairedirect ongeveer € 175 mln op. Daarmee is het Franse bedrijf als geheel bijna € 400 mln waard. Wereldwijd is Solairedirect momenteel betrokken bij 57 projecten met zonne-energie.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Financial Times, PV Tech | Foto: Bart Speelman, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen