Zuid-Korea investeert €4 mrd in duurzaamheid

Seoul Zuid-Korea

23-04-2015 14:55 | Door: Jerom van Gemert

De Zuid-Koreaanse overheid gaat tot 2018 bijna € 4 mrd investeren in duurzame energie en elektrische auto’s. Dit jaar vindt al een eerste investering plaats van € 1.5 mrd.

Dat meldt The Korean Times. De Zuid-Koreaanse overheid wil de hernieuwbare energiesector en het gebruik van elektrische auto’s stimuleren. Er wordt € 368 mln geïnvesteerd in de ontwikkeling van toonaangevende technologieën op het gebied van bio-energie, brandstofcellen en CO2-opvang.

Het aantal elektrische auto’s moet gestegen zijn van 3.000 naar 47.000 in 2017. In het hele land komen 575 snellaadstations voor elektrische voertuigen en hybride plug-ins. De regels voor reparaties en verzekeringen voor elektrische auto’s gaan op de schop om de overstap aantrekkelijker te maken.

Eilanden

Een deel van het geld gaat naar de verbetering van de stroomvoorziening op de eilanden. De overheid wil het aantal energiezuinige eilanden opschroeven van 1 naar 9. De eilanden stappen compleet over op hernieuwbare energie. Campagnes moeten bedrijven overtuigen om de basisinfrastructuur, zoals laadstations, aan te leggen op het grootste Zuid-Koreaanse eiland Jeju.

Appartementencomplexen krijgen de optie om zonne-energiegeneratoren te huren met ondersteuning van de overheid. Tot nu toe hebben alleen eengezinswoningen die mogelijkheid.

Het uiteindelijke doel is om een milieu te creëren waar private energiebedrijven kunnen groeien en floreren zonder hulp van de overheid.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bronnen: The Korean Times, Yonhap News | Foto: Emmanuel DYAN via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen