Twee derde CFO’s betrokken bij duurzaamheid

19-09-2012 11:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Twee derde van de CFO’s is betrokken bij het duurzame beleid van hun organisatie. Duurzaamheid raakt meer geïntegreerd in de bedrijfsvoering.

Dat blijkt uit een enquête van consultancybureau Deloitte onder 250 CFO’s van grote bedrijven uit veertien verschillende landen en vijftien verschillende branches over de hele wereld. Twee derde van de ondervraagden gaf aan betrokken te zijn bij de duurzaamheidsstrategieën van hun organisatie. De helft van deze CFO’s zag hun betrokkenheid het afgelopen jaar toenemen.

“Bedrijven merken dat duurzaamheid geen hype is maar een steeds belangrijkere driver van de financiële prestaties en de toekomst van het bedrijf”, zegt Dave Pearson, hoofd duurzaamheid bij Deloitte. “CFO’s beginnen een actieve rol te spelen in het toepassen van duurzaamheidsmaatregelen in hun organisatie.”

Investeringen

Volgens Deloitte wordt duurzaamheid steeds meer geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Zo is het percentage CFO’s dat zich moet verantwoorden bij het bestuur voor het duurzame beleid het afgelopen jaar toegenomen van 20 naar 36 procent. CFO’s richten zich met name op het verduurzamen van de financiële verslaglegging en het investeren in duurzame technologieën. De meest voorkomende investeringen zijn in videoconferenties (56 procent), energie-efficiënte datacentra (52 procent) en elektrisch vervoer (35 procent).

Bron: Deloitte Foto:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen