Citigroup steekt $ 200 mln in voorfinanciering zonnepanelen

citigroup

30-04-2015 11:40 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse bedrijf Kilowatt Financial heeft met de Amerikaanse bank Citigroup een deal gesloten voor een krediet van $ 200 mln. Het geld wordt ingezet voor lease-zonnepanelen.

Kilowatt maakt zonnepanelen bereikbaar voor huishoudens die het benodigde bedrag niet in een keer beschikbaar hebben. Klanten van Kilowatt Financial kunnen leningen aangaan waarmee de zonnepanelen in 20 jaar worden terugbetaald.

Het in 2011 opgerichte Kilowatt ontving vorig jaar al $ 100 mln van Citigroup voor de financiering van projecten die de energie-efficiëntie in gebouwen verbeteren. Voorgefinancierde zonnepanelen en andere energiebesparingsmaatregelen zijn in de Verenigde Staten een steeds gangbaardere manier om huizen te verduurzamen.

Onder andere ook SolarCity ontving een financiering van $ 200 mln van Credit Suisse voor de installatie van zonnepanelen bij huishoudens. Generate Capital biedt in de VS LED-verlichting, warmtepompen en andere bewezen energiebesparende technologie aan via een cleantech-as-a-service-model. In Nederland biedt onder andere de start-up BigSolar lease-zonnepanelen aan.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: BNEF, Kilowatt | Foto: Matt Buck, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen