Vanaf € 500 investeren in Duitse windparken

windmolens

01-05-2015 10:50 | Door: Thijs ten Brinck

Het nieuwe Nederlandse obligatiefonds WindShareFund biedt een laagdrempelige mogelijkheid om te investeren in windenergie in Duitsland.

Onder andere The Green Village van de TU Delft en milieuorganisatie Natuur & Milieu stonden aan de basis van het WindShareFund. Het Nederlandse fonds investeert in Duitse wind.

“Windenergie is een bewezen en betrouwbare techniek met de goedkoopste kilowattuur-prijs en is de schoonste en beste optie om de CO2-uitstoot te verminderen”, zegt Charles Ratelband, oprichter van het WindShareFund op de site Financial Investigator. “Duitsland loopt voorop als het gaat om windenergie en biedt een zeer gunstig klimaat voor investering in windturbines.“

De windenergiemarkt in Duitsland kent volgens Ratelband een stabiel investeringsklimaat. Met de uitgifte van de Climatebonds biedt het WindShareFund een grote groep beleggers de kans institutionele investeerders als pensioenfondsen te volgen in deze markt. De obligaties hebben een vaste jaarrente van 5 procent en zijn vrij verhandelbaar via Van Lanschot Bankiers.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Financial Investigator, WindshareFund | Foto: Wilson Hui, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven) 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen