Poolse bank bouwt BMW i3 om naar mobiele pinautomaat

04-05-2015 16:53 | Door: Erik Verheggen

Handig, of een oplossing voor een probleem dat niet bestaat? De Poolse Idea Bank heeft een mobiele pinautomaat die oproepbaar is via een smarphone-app.

Dat meldt de website Finextra. De Idea Bank heeft vier elektrische BMW i3’s voorzien van een pinautomaat achterin. De dienst is voorlopig alleen beschikbaar voor bedrijven. In Polen worden veel zakelijke transacties nog contant afgerekend. Aan twee op de drie overeenkomsten komt geen bank te pas.

De eerste i3-pinautomaat rijdt inmiddels rond in Warschau. Ondernemers in contant-geldnood kunnen met een app op hun Android- of Apple-telefoon de automaat voor laten rijden. Zij kunnen dan zowel geld storten als opnemen.

Idea Bank probeert al langer extra diensten toe te voegen aan zijn bankactiviteiten. De medewerkers van het filiaal in Warschau hebben allemaal een opleiding tot barista gehad. Ook biedt de bank gratis werkplekken en vergaderzalen aan.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Finextra, Carscoops

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen