Gaat dit Bitcoin-alternatief het regenwoud redden?

kikker

05-05-2015 07:00 | Door: Thijs ten Brinck

De nieuwe crypto-valuta Bitseeds heeft net als de BitCoin de ambitie het betalingsverkeer te vernieuwen. Bitseeds moet bovendien leiden tot de aanplant van 1 miljard bomen.

De Bitseed is een digitale munteenheid, net als de crypto-currency Bitcoin. Waar bij de Bitcoin nog altijd niet precies duidelijk wie er achter zit, is dat bij de Bitseed geen raadsel. Dat is namelijk de Rainforest Foundation, in 1989 opgericht door de Britse zanger Sting en zijn vrouw.

De Rainforest Foundation belooft voor elke Bitseed die gegenereerd wordt een boom te planten en de organisatie ziet niet alleen de bomen tot in de hemel groeien. De munteenheid zal volgens de oprichters jaarlijks 10 procent in waarde stijgen en die waardevermeerdering wordt deels ingezet voor de aanplant van nieuwe bomen. De Rainforest Foundation houdt met dat doel 100 miljoen Bitseeds fast in een trustfonds. In totaal moet het regenwoud zo met liefst 1 miljard bomen versterkt worden. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Treehugger, Bitseed | Foto: Frank Vassen, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen