Dubbele winstmarges voor duurzame bedrijven

Dubbele winstmarges voor duurzame bedrijven

25-09-2012 11:26 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Uit recent onderzoek is wederom gebleken dat bedrijven die een duurzaam beleid hanteren, ook de beste winstmarges en aandeelhouderswaarde bieden.

Dat blijkt uit onderzoek van wereldwijde vermogensbeheerder Osmosis Investment Management over de periode 2005 tot en met 2012. Duurzame bedrijven die minder energie en water gebruiken hebben vaak hogere beleggingsrendementen dan minder duurzame concurrenten.

Hogere winstmarge en meerwaarde voor aandeelhouders

De onderzoekers stelden vast dat de duurzaamste bedrijven, waaronder Boeing, BMW en L’Oreal, de voorbije jaren een gemiddelde winstmarge van 12,7 procent hadden. Dit staat tegenover gemiddeld 6,3 procent voor de zesduizend grootste en minder duurzame ondernemingen van de wereld. Toegevoegd wordt dat duurzame ondernemingen de afgelopen jaren hun aandeelhouders een meerwaarde van gemiddeld 16,4 procent hebben opgeleverd. Voor aandeelhouders van andere niet-duurzame ondernemingen was dat een gemiddelde van 5,5.

Innovatief

Daarbij zijn bedrijven die efficiënt met hulpbronnen omgaan innovatiever en laten ze een hoger niveau van entrepreneurship zien. “Een duurzaam beleid resulteert niet alleen in hogere opbrengst, maar ook in vooruitdenkende managementteams die er bewust van zijn dat de toekomstige economie gestuurd zal worden door een grotere schaarsheid van bronnen,” zegt Gerrit Heyns, partner bij Osmosis Investment Management.

Bron: Express.be

Foto: Jonathan Camuzo

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen