Indiaas energiebedrijf zoekt $ 500 mln in green bonds

Taj mahal

07-05-2015 12:47 | Door: Thijs ten Brinck

Het Indiase staatsenergiebedrijf NTPC is van plan $ 1 mrd op te halen via de uitgifte van obligaties, de helft daarvan in de vorm van green bonds.

Het geld wordt vooral gestoken in zonne-energieprojecten. NTPC gaat de komende jaren 10 gigawatt aan zonne-energiecentrales bouwen. De green bonds worden internationaal uitgezet in Indiase roepies. Later dit jaar verwacht het bedrijf ook in buitenlandse valuta geld uit de markt op te halen.

NTPC is met een opwekcapaciteit van bijna 45 gigawatt en een marktaandeel van 17 procent de grootste partij in de Indiase energiemarkt. Tot 2032 verwacht NTPC te groeien tot in totaal ruim 125 gigawatt aan geïnstalleerd vermogen. Daarvan moet te zijner tijd 28 procent voortkomen uit hernieuwbare bronnen.

Indiase ambities

NTPC is niet het enige Indiase energiebedrijf dat zijn duurzame portfolio flink uitbreidt. India heeft aangekondigd in 2022 100 gigawatt aan zonne-energie en 60 gigawatt aan windparken in bedrijf te willen hebben. Het Indiase ministerie van hernieuwbare energie ligt volgens de laatste cijfers voor op het eigen schema.

Greenbonds van andere Indiase bedrijven en banken moeten helpen de benodigde miljarden bij elkaar te brengen. Ook een belasting op kolen komt ten goede aan de groene ambities. De Amerikaanse zonnepanelenfabrikant SunEdison bouwt in India voor $ 4 mrd een PV-fabriek om in de lokale vraag te voorzien.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Livemint, NTPC, mnre.gov.in | Foto: Tiberio Frascari, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen