Duitse bank steekt miljarden in duurzaam India

15-05-2015 10:19 | Door: Thijs ten Brinck

De Indiase minister-president Narendra Modi staat op het punt een deal van $ 1,1 mrd te sluiten met de Duitse investeringsbank KfW. Het geld is bestemd voor zonnepanelen op daken.

De Duitse ontwikkelingsbank KfW verleende India eerder al $ 1,55 mrd voor de aanleg van grote stroomtransportkabels door negen staten in het enorme Aziatische land. De nieuwe deal lijkt beklonken tijdens een bezoek van Modi aan Duitsland in april.

“De minister-president heeft de plannen met KfW besproken en de investeringsbank was in principe akkoord”, zegt Upendra Tripathy, topambtenaar in het Indiase Ministerie van Nieuwe en Hernieuwbare Energie, tegen persbureau Reuters. ”We zoeken naar leningen met lage kosten.”

Het bedrag van $ 1,1 mrd is bedoeld voor de uitbreiding van zonne-installaties op daken in India. Het land heeft enorme ambities op het vlak van duurzame bronnen en verwacht dat de hernieuwbare energie-industrie er in de komende vijf jaar $ 160 mrd kan verdienen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Power Technology, Reuters | Foto: Official U.S. Navy Page, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen